снимка: Pixabay.comПревратът в Гвинея поставя пазара под допълнителен натиск.Цените на алуминия

...
снимка: Pixabay.comПревратът в Гвинея поставя пазара под допълнителен натиск.Цените на алуминия
Коментари Харесай

Цените на алуминия достигнаха най-високото си ниво от повече от десетилетия след преврат в Гвинея

снимка: Pixabay.com

Превратът в Гвинея слага пазара под спомагателен напън.

Цените на алуминия доближиха най-високото си равнище от повече от десетилетия след прелом Гвинея, която е водещ снабдител на главната руда, от която се създава метала.

Цената на фючърсите на алуминия на набъбна с близо 2% до 2 775.50 $ за метричен звук на борсата в Лондон през днешния ден, откакто преди ден в западноафриканската страна Гвинея бе осъществен държавен прелом. Съветник на президента на страната Алфа Конде е декларирал пред CNN, че Конде е задържан, предава profit.bg.

Цените на алуминия към този момент бяха нарастнали доста през тази година. Скокът в търсенето на метала съответства с ограничавания на производството в Китай, която желае да ограничи въглеродните излъчвания от тежката си промишленост и се бореше с спирания на електрозахранването.

 

По-високите цени могат да се пренесат върху международната стопанска система във време, в което политиците по света се тормозят от инфлацията. Алуминият е основен съставен елемент в редица артикули, от колите до смарт телефоните и енергийните системи.

Страната е вторият максимален производител на боксит, главната руда, от която се добива алуминият, след Австралия. По-важното е, че страната доставя повече от половината от рудата, внасяна от Китай, която е водещият производител на алуминий в международен мащаб.

" Военните са затворили сухопътните и въздушните граници, тъй че се чака това да докара до проблеми с производството и доставките, " споделя пред CNN Business Уорън Патерсън, анализатор в ING.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР